Team

Bij Poespas lopen al jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten rond. En regelmatig versterken we ons team met een stagiair. We stellen iedereen graag aan je voor:

Pascale

Locatiemanager

Ik ben Pascale en meer dan 33 jaar geleden ben ik vol enthousiasme gestart met Poespas. Nog steeds geniet ik daar elke dag van. Ik woon in Nijmegen en werk ook drie dagen mee op de groepen. Mijn doel is om een warme liefdevolle, betrokken en huiselijke opvang te creëren waar zowel de kinderen, de ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Als werkende ouder ben ik mij ervan bewust dat het van essentieel belang voor de kinderen en de ouders is om kwalitatief goede kinderopvang te leveren. Naast de kantoor werkzaamheden maken de persoonlijk contacten met de ouders en de blije gezichtjes in de groepen, de groei van onze medewerksters mijn werk geweldig afwisselend en leuk. Samen vormen wij Poespas.

Sissi

Pedagogisch medewerker

Ik ben Sissi en woon in Nijmegen. 01-02-1990 was mijn eerste werkdag bij Poespas! Al meer dan 32 jaar werk ik er en nog steeds met veel plezier! Momenteel werk ik op de peutergroep. Ik vind het erg leuk om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij mee te mogen maken en ze daarin te begeleiden. Elk kind is bijzonder en uniek en het is fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.

Andrea

Pedagogisch medewerker

Ik ben Andrea en ik woon in Wijchen met mijn man en twee zonen. Ruim 13 jaar ben ik werkzaam bij Poespas. Na een aantal jaren op de peutergroep, kun je me nu vinden op de babygroep. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Ik wil graag ieder kind, op z’n eigen tempo, begeleiden in zijn of haar ontwikkeling en daarbij vertrouwen bieden. Ik geniet ervan om de kinderen te zien lachen, samen te zien spelen en te zien groeien. Ons team is echt heel leuk en ik werk er dan ook met heel veel plezier! Ik weet zeker dat jullie kind zich snel thuis voelt bij Poespas.

Eline

Pedagogisch medewerker

Mijn naam is Eline, ik kom uit Ooij en ben zelf moeder van twee lieve zoontjes. Het werken met kinderen vind ik ontzettend leuk om te doen! Ik ben al ruim 9 jaar bij Poespas werkzaam. De blije gezichtjes en de liefde die je terug krijgt van de kinderen bezorgt mij ook een lach op mijn gezicht. Daarnaast vind ik het erg leuk om de ontwikkeling van het kind mee te mogen maken en hun hierin te begeleiden. Je geeft veel liefde aan elk kind en je krijgt ook ontzettend veel liefde van terug.

Kelly

Pedagogisch medewerker

Ik ben Kelly, ik heb de opleiding ‘”gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang” afgerond op Poespas. Het eerste jaar liep ik stage op Poespas en dat was zo’n fijne plek dat ik mijn hoofdstage hier ook heb aangevraagd. Ik leer nu nog steeds ontzettend veel en geniet van de manier waarop er met kinderen wordt gespeeld en hun ontwikkeling wordt gestimuleerd. Wat ik zo bijzonder vind is dat wij als pedagogisch medewerkers getuige zijn van de ontwikkeling die de kinderen (hier) doorlopen. Ik vind het dan ook erg belangrijk om te zien wat de kinderen nodig hebben en daarop in te spelen. En daarin is Poespas toch echt een ster!

Liesbeth

Pedagogisch inval-medewerker

Mijn naam is Liesbeth en ik woon met mijn gezin in het mooie Molenhoek. Ik was jarenlang leerkracht in het basisonderwijs, maar merkte dat mijn hart bij de jongste kinderen lag. Sinds 2019 werkte ik twee jaar met veel plezier op de peutergroep bij Poespas. Een dag met kinderen werken is nooit hetzelfde. Ik sta sinds september 2021 ook weer als leerkracht voor de kleuterklas van de vrije school en kom nog heel incidenteel invallen bij Poespas. Ik vind het superleuk om de kinderen een leerzame en fijne dag te bezorgen. Mijn specialiteit is het organiseren van theatrale dansactiviteiten. Wellicht tot ziens bij Poespas!

 

Ad

Klus- en tuinman

Ik ben Ad, de enige man op Poespas. Ik ben al vele jaren de klusjes- en tuinman van het kinderdagverblijf. Ik woon op loopafstand van Poespas en vind het leuk iets voor  mijn medemens en de maatschappij te betekenen. Drie uurtjes per week beman ik de “technische dienst”. Poespas is klein, knus en huiselijk met veel vaste vertrouwde gezichten. Ik werk niet met de kinderen maar ze kennen me allemaal! Nieuwsgierig kijken ze door het raam toe hoe ik bezig ben en we zwaaien regelmatig naar elkaar. Ik vind het ook heel leuk als ik in de supermarkt een kind “hallo Ad” hoor roepen en ouders dan vol verbazing zie kijken.

Thea

Ondersteunend medewerkster

Ik ben Thea. Ik woon op fietsafstand van Poespas en ben al ruim 8 jaar ondersteunend medewerkster in de babygroep. Ik help 10 uur in de week met alle voorkomende klusjes zoals verzorging, voeding, dagboeken schrijven, spelen en gewoon aansluiten bij wat er zich aandient. Ik geniet nog steeds enorm van de ontwikkeling van de baby’s, en blijf me erover verbazen dat dat zo waanzinnig snel gaat. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd bij me voelen, maar ik houd ook van lekker gek doen en een beetje dollen en verwennen. Als de baby’s na ongeveer anderhalf jaar naar de peutergroep gaan, vind ik dat altijd even moeilijk, maar omdat Poespas zo kleinschalig is, blijft de band die in de babygroep opgebouwd is gewoon bestaan, en zijn de kinderen en ik altijd blij als we elkaar weer zien. Poespas is een fijn, vertrouwd “home away from home”.

 

Daisy

Pedagogisch Medewerkster in opleiding

Ik ben Daisy en ik woon in Lent. Ik heb al mijn PW niveau 3 diploma behaald en volg bij Poespas nu de opleiding tot gespecialiseerd pedagogisch medewerker niveau 4 op het ROC in Nijmegen. Ik kom meedraaien tot juni 2022 op donderdag en vrijdag op de baby groep. Als ik mijn opleiding heb afgerond blijf ik bij Poespas werken als beroepskracht. Ik heb er heel erg veel zin in. Ik merk dat ik bij poespas nog veel kan leren om een goede pedagogisch medewerker te worden. De ontwikkeling van de kinderen vind ik heel mooi om te zien, ieder kind ontwikkelt zich op hun eigen manier en dat maakt het zo bijzonder. Ik geniet ervan om de kinderen te verzorgen en gezellig met ze te spelen, en als je dan een lief lachje krijgt van een kind dan maakt dat je dag weer helemaal goed.

Anne

Pedagogisch Medewerkster in opleiding

Mijn naam is Anne. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerkster bij capabel onderwijs. Poespas is de stageplaats die ik uitgekozen heb na een paar proefdagen bij diverse kindercentra. Ik ben er erg blij mee want ik ben hier ruim twee jaar en het voelt goed en fijn. Ik ben er wekelijks twee dagen, er is dus veel continuïteit voor zowel mij als de kinderen. Ik werk graag met kinderen, omdat ze mij energie geven. Ze zijn lekker onbevangen en eerlijk, waardoor geen één dag hetzelfde is. Ook naar mijn collega’s probeer ik betrokken en behulpzaam te zijn waardoor er een fijne werksfeer ontstaat. Mijn collega’s hebben allemaal de passie om met kinderen te werken en daardoor haalt iedereen het beste naar boven voor Poespas. Wanneer ik hier binnen kom, voel ik warmte en veiligheid. Ik zit hier echt op mijn plek en als ik in april 2022 mijn diploma heb krijg ook ik een contract.

Sara

Stagiaire

Ik ben Sara 20 jaar oud en woon op kamers in het mooie Nijmegen. Ik ben enthousiast en leergierig!

Ik studeer Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De liefdevolle persoonlijke aandacht en de huiselijke sfeer binnen Poespas sprak mij gelijk erg aan, je voelt je hier snel op je gemak. Het is een fijne plek waar ik kan leren en mij verder kan ontwikkelen op de verschillende gebieden binnen het werkveld. Het werken met kinderen past volledig binnen mijn interessegebied. Ik ben gek op het pure en de oprechtheid van een kind. De liefde die wordt gegeven aan een kind en wordt teruggeven op het kind zijn of haar eigen manier vind ik erg mooi. Ik loop binnen Poespas tot januari 2023 op de maandag stage op de babygroep en zou ook af en toe te vinden zijn in de peutergroep.

Razan

Stagiaire

Ik ben Razan en volg de opleiding Dienstverlening en Zorg op niveau 1. Ik help tot januari 2022 het team met allerlei taakjes veel op huishoudelijk gebied maar ook verzorgend en ondersteunend bij de peuters. Zo mag ik bij voorbeeld ook mee wandelen met de groep, insmeren met zonnencreme, maaltijden verzorgen, knutselen met kinderen, de was verzorgen, boodschappen doen en veel meer. Ik ben een spontane stagiaire, een aanpakker en ondanks dat Nederlands mijn tweede taal is, ben ik ontzettend taalvaardig. Ik leer ook van de collega’s en kinderen en krijg regelmatig een kinderliedje als huiswerk mee. Op Poespas vliegt de dag voorbij en is het altijd weer een verrassing wat er te gebeuren staat.

Sanne

Stagiaire

Mijn naam is Sanne en woon ik Groesbeek. Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang bij NTI. Ik heb al ervaring in de kinderopvang en de opleiding omdat ik 3 jaar de opleiding op het ROC Nijmegen gelopen heb. Ik merkte dat ik daar voor mijn gevoel vast liep en mijzelf niet zo kon ontwikkelen. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt. Ik voel me al erg thuis bij poespas omdat er een fijne sfeer hangt. Elke dag is anders en dat zorgt ook voor uitdaging, wat ik heerlijk vindt aan de kinderen. Het meehelpen aan de basis van de kinderen is waardevol werk waar ik erg van geniet. Daarnaast vindt ik het erg leuk om met de kinderen bezig te zijn. Het knutselen, spelen, knuffelen en lachen maar ook om te zien dat elk kind zich op hun eigen manier ontwikkelt. Ik heb veel zin om het jaar hier stage te lopen en nog meer te leren over de kinderen, hun ontwikkelingen en het werkveld op poespas!

Nikki

Stagiaire

Mijn naam is Nikki, ik ben 19 jaar oud en volg de studie Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben elke maandag, tot januari 2023, in de peutergroep van Poespas te vinden. Ik heb voor deze stageplek gekozen, omdat ik nog veel wil leren over jonge kinderen. Ik vind ze ontzettend interessant en vind het dan ook erg leuk om ze te zien ontwikkelen. Verder vind ik het super leuk om met de kinderen te spelen of even te kletsen. Kinderdagverblijf Poespas is dan ook de perfecte plaats voor mij, omdat ik hier kan leren hoe ik het best met de kinderen en alle situaties die daarbij komen kijken om kan gaan. Ik ben blij met deze stage, omdat ik veel leer van mijn collega’s en de werksfeer is erg fijn.

Anita

ondersteunend pedagogisch medewerker

Ik ben Anita en woon in Nijmegen, ik kom het Poespas team gezellig versterken als ondersteunend pedagogisch medewerker. Ik werk elke donderdag de hele dag bij de Blauwe Poezenpootjes. Ik vind het heel leuk om bij de actieve peuters bezig te zijn met allerlei activiteiten. Voorlezen / samen lezen vind ik geweldig om te doen, maar ook lekker naar buiten met de kids is heerlijk. Ik maak graag de fruitmaaltijd en de broodmaaltijd klaar, maar dat komt vast omdat ik ruim 10 jaar lang mijn eigen cateringbedrijf had in Nijmegen Oost. Ik heb voor Poespas gekozen omdat de kleinschaligheid mij enorm aanspreekt, iedereen kent elkaar en er wordt echt zo goed naar het kind gekeken. Ook het gebruik van schriftjes en de tijd die genomen wordt voor de ouders spreekt mij aan. Omdat ik het belangrijk vind dat contact niet alleen digitaal gebeurt. Nu ik weer terug keer naar een kantoorbaan, lijkt het me een uitstekende gelegenheid om wekelijks één dag het gezellige assisteren bij Poespas op te pakken. Na bijna altijd voor ‘grote mensen’ gewerkt te hebben is het een mooie uitdaging om de ‘kleine mensen’ te zien ontwikkelen. Ik kijk dan ook uit naar een plezierige tijd bij Poespas..