Team

Bij Poespas lopen al jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten rond. En regelmatig versterken we ons team met een stagiair. We stellen iedereen graag aan je voor:

Pascale

Locatiemanager

Ik ben Pascale en meer dan 35 jaar geleden ben ik vol enthousiasme gestart met Poespas. Nog steeds geniet ik daar elke dag van. Ik woon in Nijmegen en werk ook drie dagen mee op de groepen. Mijn doel is om een warme liefdevolle, betrokken en huiselijke opvang te creëren waar zowel de kinderen, de ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Als werkende ouder ben ik mij ervan bewust dat het van essentieel belang voor de kinderen en de ouders is om kwalitatief goede kinderopvang te leveren. Naast de kantoor werkzaamheden maken de persoonlijk contacten met de ouders en de blije gezichtjes in de groepen, de groei van onze medewerksters mijn werk geweldig afwisselend en leuk. Samen vormen wij Poespas.

Sissi

Pedagogisch medewerker

Ik ben Sissi en woon in Nijmegen. 01-02-1990 was mijn eerste werkdag bij Poespas! Al meer dan 32 jaar werk ik er en nog steeds met veel plezier! Momenteel werk ik op de peutergroep. Ik vind het erg leuk om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij mee te mogen maken en ze daarin te begeleiden. Elk kind is bijzonder en uniek en het is fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.

Andrea

Pedagogisch medewerker

Ik ben Andrea en ik woon in Wijchen met mijn man en twee zonen. Ruim 13 jaar ben ik werkzaam bij Poespas. Na een aantal jaren op de peutergroep, kun je me nu vinden op de babygroep. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Ik wil graag ieder kind, op z’n eigen tempo, begeleiden in zijn of haar ontwikkeling en daarbij vertrouwen bieden. Ik geniet ervan om de kinderen te zien lachen, samen te zien spelen en te zien groeien. Ons team is echt heel leuk en ik werk er dan ook met heel veel plezier! Ik weet zeker dat jullie kind zich snel thuis voelt bij Poespas.

Hannah

Pedagogisch medewerker

Ik ben Hannah en ik woon in Nijmegen. In mijn eerste jaar van de opleiding Pedagogiek heb ik al stage gelopen bij Poespas. Ook heb ik mijn minor in 2022 op Poespas gehaald en voelde me weer helemaal thuis in het team. Omdat ik het hier zo leuk heb gehad en nog steeds blijf leren ben ik nu terug als vaste babykracht.

Ieder kind is uniek en ontwikkelt het kind op zijn of haar tempo. Ik vind het mooi om deze ontwikkelingen van de kinderen te volgen en te ondersteunen. Ik geniet van het werken met kinderen, hoe ze lekker kunnen spelen en de vrolijkheid zie ze iedere dag weer meebrengen.

Angelique

Pedagogisch medewerkster

Mijn naam is Angelique, ik ben getrouwd en ben zelf moeder van 2 dochters van 9 en 11 jaar oud. Na mijn SPW opleiding ben ik werkzaam geweest bij verschillende kinderdagverblijven o.a. in Harderwijk, Groningen en de laatste jaren in Arnhem.

Recentelijk heb ik bij één van de grootste kinderdagverblijven gewerkt in Arnhem. Een mooie tijd en ervaring, al past iets wat kleinschaliger is waarschijnlijk toch beter bij mij!Waarom ik voor Poespas gekozen heb? Waarschijnlijk met de dezelfde reden als u. Ik volg mijn gevoel en dit voelt goed!

Het motiveren, stimuleren en het bij kunnen dragen aan de sociaal emotionele- en cognitieve ontwikkeling en gelijktijdig een veilige en geborgen plek te bieden aan de kinderen wanneer pappa en mamma aan het werk zijn is wat ik graag doe. De laatste jaren valt het mij op dat veel waarden en normen vervagen, de basiswaarden en normen zal ik de kinderen zeker mee proberen te geven.

Daisy

Pedagogisch medewerker

Ik ben Daisy en ik woon in Lent. Ik werk met veel plezier op Poespas. Ik ben elke woensdag, donderdag en vrijdag op de baby groep werkzaam. Ik merk dat ik bij poespas nog steeds veel kan leren en we blijven als team ook volop in ontwikkeling. Ik wordt meegenomen in het proces en ben ook al mentor van een paar kindjes. De ontwikkeling van de kinderen vind ik heel mooi om te zien, ieder kind ontwikkelt zich op hun eigen manier en dat maakt het zo bijzonder. Ik geniet ervan om de kinderen te verzorgen en gezellig met ze te spelen, en als je dan een lief lachje krijgt van een kind dan maakt dat je dag weer helemaal goed.

Iris

 pedagogisch inval-medewerker

Hallo! Ik ben Iris, 20 jaar oud en ik woon op kamers in Nijmegen. Ik volg de opleiding Pedagogiek op de HAN in Nijmegen. Hiervoor heb ik opleiding Onderwijsassistent afgerond en een tussenjaar gewerkt bij een basisschool als onderwijsassistent en intern begeleider. Ik ben dus gekwalificeerd om in de kinderopvang te werken. In schooljaar 2022 / 2023 liep ik elke donderdag stage bij de peutergroep. Ik vind het erg leuk om te verdiepen in dit nieuwe werkveld en de nieuwe doelgroep. De ontwikkelingen van de jonge kinderen vind ik erg interessant om te volgen, want ieder kind ontwikkelt zich op hun eigen manier en dat maakt ieder kind uniek. Op poespas hangt een fijne sfeer, dus ik weet waar ik aan begin en kijk er erg naar uit om hier als invalkracht aan de slag te gaan! Jullie zullen me hoofdzakelijk in vakantietijden tegenkomen.

Thea

Ondersteunend medewerker

Ik ben Thea. Ik woon op fietsafstand van Poespas en ben al ruim 8 jaar ondersteunend medewerkster in de babygroep. Ik help 10 uur in de week met alle voorkomende klusjes zoals verzorging, voeding, dagboeken schrijven, spelen en gewoon aansluiten bij wat er zich aandient. Ik geniet nog steeds enorm van de ontwikkeling van de baby’s, en blijf me erover verbazen dat dat zo waanzinnig snel gaat. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd bij me voelen, maar ik houd ook van lekker gek doen en een beetje dollen en verwennen. Als de baby’s na ongeveer anderhalf jaar naar de peutergroep gaan, vind ik dat altijd even moeilijk, maar omdat Poespas zo kleinschalig is, blijft de band die in de babygroep opgebouwd is gewoon bestaan, en zijn de kinderen en ik altijd blij als we elkaar weer zien. Poespas is een fijn, vertrouwd “home away from home”.

 

Ad

Klus- en tuinman

Ik ben Ad, de enige man op Poespas. Ik ben al vele jaren de klusjes- en tuinman van het kinderdagverblijf. Ik woon op loopafstand van Poespas en vind het leuk iets voor  mijn medemens en de maatschappij te betekenen. Drie uurtjes per week beman ik de “technische dienst”. Poespas is klein, knus en huiselijk met veel vaste vertrouwde gezichten. Ik werk niet met de kinderen maar ze kennen me allemaal! Nieuwsgierig kijken ze door het raam toe hoe ik bezig ben en we zwaaien regelmatig naar elkaar. Ik vind het ook heel leuk als ik in de supermarkt een kind “hallo Ad” hoor roepen en ouders dan vol verbazing zie kijken.

Nanke

Stagiaire

Ik ben Nanke, ben 23 jaar en ben erg leergierig. Mijn studie keuze was heel makkelijk voor mij, omdat ik vanaf jongs af aan met kinderen wil werken. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker/kinderopvang niveau 3 en ik zit in het derde leerjaar. Ik vind de verzorgende kant voor kinderen heel erg leuk bijvoorbeeld fruithapjes maken, helpen bij naar de wc gaan, eten geven ect, maar ook interactie met de kinderen bijvoorbeeld, spelletjes doen of een boekje lezen. Maar ook de iets oudere doelgroep spreekt mij aan, dit omdat je meer met kinderen kan praten en meer educatieve activiteiten kan aangaan. Ik voel me thuis op Poespas omdat het een knusse kleinschalige organisatie is. Ik ben creatief in dingen bedenken en erg gemotiveerd om nieuwe dingen te leren. Poespas is een plek waar ik in week 1 al gemerkt heb dat nog veel kan groeien. De collega’s zijn open en er is echte aandacht voor een ieder!

Sanne

Stagiaire

Mijn naam is Sanne en woon ik Groesbeek. Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang bij NTI. Ik heb al ervaring in de kinderopvang en de opleiding omdat ik 3 jaar de opleiding op het ROC Nijmegen gelopen heb. Ik merkte dat ik daar voor mijn gevoel vast liep en mijzelf niet zo kon ontwikkelen. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt. Ik voel me al erg thuis bij poespas omdat er een fijne sfeer hangt. Elke dag is anders en dat zorgt ook voor uitdaging, wat ik heerlijk vindt aan de kinderen. Het meehelpen aan de basis van de kinderen is waardevol werk waar ik erg van geniet. Daarnaast vindt ik het erg leuk om met de kinderen bezig te zijn. Het knutselen, spelen, knuffelen en lachen maar ook om te zien dat elk kind zich op hun eigen manier ontwikkelt. Ik heb veel zin om het jaar hier stage te lopen en nog meer te leren over de kinderen, hun ontwikkelingen en het werkveld op poespas!

Ancelya

Stagiaire

Mijn naam is Acelya en ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, ik zit nu in mijn laatste jaar. Ik kom vanaf begin september 2023 een heel schooljaar stagelopen op de donderdagen en vrijdagen bij de babygroep. Op Poespas hoop ik veel te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Als een begeleider bij de babygroep probeer ik de ontwikkeling van elk kind te stimuleren, de belevingswereld van het kind te verrijken en het welbevinden van de kinderen te waarborgen. Ik hoop een betrouwbare babybegeleider te kunnen zijn bij wie jullie je op je gemak kunnen voelen om ontwikkeling te bespreken en zorgen te uiten. Ik kijk ernaar uit om samen met jullie te kunnen werken en elk kind een vreugdevolle dag te bezorgen bij Poespas.  

Pien

pedagogisch inval-medewerker

Hi! Mijn naam is Pien, ik ben 22 jaar oud en zit in mijn tweede jaar van de opleiding pedagogiek aan de HAN  in Nijmegen en woon hier ook. Eind maart verhuis ik weer, maar nu blijf ik wel in deze stad. Veel te leuk!

Mijn keuze om met kinderen te werken was al vrij snel gemaakt. Zodra ik kon en mocht had ik een oppas adres. Nog steeds pas ik graag op. Al is het af en toe, telkens als ik mijn vaste oppaskindjes Bianca en Flavio weer zie, maken we er samen een leuke dag van. Tijdens eerdere stages hielp ik bij de babygroep, een peuterspeelzaal en BSO.

Voor de ´kleintjes´ heb ik toch wel een zwak. De verzorgende handelingen en een lieve lach krijgen als ik de gekke bekken trek of een andere (verhaaltjes)stem opzet. Maar ook trots zijn op de kleine stappen die ze maken, die eigenlijk ontzettend groot zijn. Het eerste woordje, de eerste keer zelfstandig zitten, hun eerste stappen, noem maar op, ik geniet er zo van!

Bij de peuters groeien ze als kool naar een ´mini volwassene´. Het welbekende “zelluf doen” zinnetje hoor ik dan vaak. Vanaf een klein afstandje houd ik een oogje in het zeil bij het steeds zelfstandiger worden. Daarbij zie ik het nodige geworstel maar reken maar dat het ze lukt. Ze ontdekken de wereld en experimenteren volop. Tot snel bij Poespas, ik zie ernaar uit om kennis te maken!