Team

Bij Poespas lopen al jarenlang dezelfde, vertrouwde gezichten rond. En regelmatig versterken we ons team met een stagiair. We stellen iedereen graag aan je voor:

Pascale

Locatiemanager

Ik ben Pascale en meer dan 34 jaar geleden ben ik vol enthousiasme gestart met Poespas. Nog steeds geniet ik daar elke dag van. Ik woon in Nijmegen en werk ook drie dagen mee op de groepen. Mijn doel is om een warme liefdevolle, betrokken en huiselijke opvang te creëren waar zowel de kinderen, de ouders en medewerkers zich vertrouwd voelen en waar iedereen tot bloei komt. Als werkende ouder ben ik mij ervan bewust dat het van essentieel belang voor de kinderen en de ouders is om kwalitatief goede kinderopvang te leveren. Naast de kantoor werkzaamheden maken de persoonlijk contacten met de ouders en de blije gezichtjes in de groepen, de groei van onze medewerksters mijn werk geweldig afwisselend en leuk. Samen vormen wij Poespas.

Sissi

Pedagogisch medewerker

Ik ben Sissi en woon in Nijmegen. 01-02-1990 was mijn eerste werkdag bij Poespas! Al meer dan 32 jaar werk ik er en nog steeds met veel plezier! Momenteel werk ik op de peutergroep. Ik vind het erg leuk om de ontwikkeling van kinderen van dichtbij mee te mogen maken en ze daarin te begeleiden. Elk kind is bijzonder en uniek en het is fantastisch om een bijdrage te kunnen leveren aan de ontwikkeling van de kinderen.

Andrea

Pedagogisch medewerker

Ik ben Andrea en ik woon in Wijchen met mijn man en twee zonen. Ruim 13 jaar ben ik werkzaam bij Poespas. Na een aantal jaren op de peutergroep, kun je me nu vinden op de babygroep. Ieder kind is uniek en dat maakt het werken met kinderen zo bijzonder. Ik wil graag ieder kind, op z’n eigen tempo, begeleiden in zijn of haar ontwikkeling en daarbij vertrouwen bieden. Ik geniet ervan om de kinderen te zien lachen, samen te zien spelen en te zien groeien. Ons team is echt heel leuk en ik werk er dan ook met heel veel plezier! Ik weet zeker dat jullie kind zich snel thuis voelt bij Poespas.

Hannah

Pedagogisch inval-medewerker

Ik ben Hannah en ik woon in Nijmegen. In mijn eerste jaar van de opleiding Pedagogiek heb ik stage gelopen bij Poespas. Omdat ik het hier zo leuk heb gehad ben ik nu terug als invalkracht.
Ieder kind uniek en ontwikkelt het kind op zijn of haar tempo. Ik vind het mooi om deze ontwikkelingen van de kinderen te volgen en te ondersteunen. Ik geniet van het werken met kinderen, hoe ze lekker kunnen spelen en de vrolijkheid zie ze iedere dag weer meebrengen.

 

Anaieta

Pedagogisch medewerkster

Ik ben Anaieta, getrouwd en moeder van drie lieve kinderen. Ik woon samen met mijn gezin in Nijmegen op fietsafstand van Poespas. Heel bewust heb ik voor Poespas gekozen vanwege de kleinschaligheid en warme indruk. Ik vind het leuk om met de kinderen bezig te zijn bijv. om samen buiten te spelen of even rustig een boekje lezen daarnaast vind ik het belangrijk dat de kinderen zich fijn en veilig bij mij in de groep voelen en met mijn rustige/warme uitstraling een veilig gevoel bij de groep creëren. Ook naar mijn collega’s probeer ik betrokken en behulpzaam te zijn waardoor er een fijne werksfeer ontstaat.

Daisy

Pedagogisch medewerker

Ik ben Daisy en ik woon in Lent. Ik werk met veel plezier op Poespas. Ik ben elke woensdag, donderdag en vrijdag op de baby groep werkzaam. Ik merk dat ik bij poespas nog steeds veel kan leren en we blijven als team ook volop in ontwikkeling. Ik wordt meegenomen in het proces en ben ook al mentor van een paar kindjes. De ontwikkeling van de kinderen vind ik heel mooi om te zien, ieder kind ontwikkelt zich op hun eigen manier en dat maakt het zo bijzonder. Ik geniet ervan om de kinderen te verzorgen en gezellig met ze te spelen, en als je dan een lief lachje krijgt van een kind dan maakt dat je dag weer helemaal goed.

Anita

ondersteunend pedagogisch medewerker

Ik ben Anita en woon in Nijmegen, ik kom het Poespas team gezellig versterken als ondersteunend pedagogisch medewerker. Ik werk elke donderdag de hele dag bij de Blauwe Poezenpootjes. Ik vind het heel leuk om bij de actieve peuters bezig te zijn met allerlei activiteiten. Voorlezen / samen lezen vind ik geweldig om te doen, maar ook lekker naar buiten met de kids is heerlijk. Ik maak graag de fruitmaaltijd en de broodmaaltijd klaar, maar dat komt vast omdat ik ruim 10 jaar lang mijn eigen cateringbedrijf had in Nijmegen Oost. Ik heb voor Poespas gekozen omdat de kleinschaligheid mij enorm aanspreekt, iedereen kent elkaar en er wordt echt zo goed naar het kind gekeken. Ook het gebruik van schriftjes en de tijd die genomen wordt voor de ouders spreekt mij aan. Omdat ik het belangrijk vind dat contact niet alleen digitaal gebeurt. Nu ik weer terug keer naar een kantoorbaan, lijkt het me een uitstekende gelegenheid om wekelijks één dag het gezellige assisteren bij Poespas op te pakken. Na bijna altijd voor ‘grote mensen’ gewerkt te hebben is het een mooie uitdaging om de ‘kleine mensen’ te zien ontwikkelen. Ik kijk dan ook uit naar een plezierige tijd bij Poespas..

Willeke

 pedagogisch medewerker

Ik ben Willeke en ik ben 44 jaar. Ik woon met mijn man en 2 kinderen in Bemmel. Na de geboorte van mijn dochter in 2010, besloot ik mijn hart te volgen en mijn diploma tot pedagogisch medewerker te gaan halen. Na het behalen van mijn diploma ben ik als gastouder kindjes in mijn eigen huis op gaan vangen. Ruim elf jaar heb ik in mijn eentje als gastouder gewerkt. Ik geniet ervan kinderen te begeleiden in hun ontwikkeling en bij hun opvoeding. Geen één kind is hetzelfde en dat maakt het werk zo bijzonder! Nu mijn eigen kinderen inmiddels naar de middelbare school gaan, begon het bij mij opeens te kriebelen. Buiten de deur werken, een leuke baan met gezellige collega’s op een kinderdagverblijf, dat leek me wel wat. Bij Poespas heb ik een gezellig, klein en huiselijk kinderdagverblijf gevonden. Precies waar ik naar op zoek ben en wat dicht bij mijn gastouderschap ligt. Elke maandag, dinsdag en woensdag ben ik in de babygroep te vinden. Ik kijk er naar uit jullie te ontmoeten.

Thea

Ondersteunend medewerker

Ik ben Thea. Ik woon op fietsafstand van Poespas en ben al ruim 8 jaar ondersteunend medewerkster in de babygroep. Ik help 10 uur in de week met alle voorkomende klusjes zoals verzorging, voeding, dagboeken schrijven, spelen en gewoon aansluiten bij wat er zich aandient. Ik geniet nog steeds enorm van de ontwikkeling van de baby’s, en blijf me erover verbazen dat dat zo waanzinnig snel gaat. Ik vind het erg belangrijk dat kinderen zich veilig en vertrouwd bij me voelen, maar ik houd ook van lekker gek doen en een beetje dollen en verwennen. Als de baby’s na ongeveer anderhalf jaar naar de peutergroep gaan, vind ik dat altijd even moeilijk, maar omdat Poespas zo kleinschalig is, blijft de band die in de babygroep opgebouwd is gewoon bestaan, en zijn de kinderen en ik altijd blij als we elkaar weer zien. Poespas is een fijn, vertrouwd “home away from home”.

 

Ad

Klus- en tuinman

Ik ben Ad, de enige man op Poespas. Ik ben al vele jaren de klusjes- en tuinman van het kinderdagverblijf. Ik woon op loopafstand van Poespas en vind het leuk iets voor  mijn medemens en de maatschappij te betekenen. Drie uurtjes per week beman ik de “technische dienst”. Poespas is klein, knus en huiselijk met veel vaste vertrouwde gezichten. Ik werk niet met de kinderen maar ze kennen me allemaal! Nieuwsgierig kijken ze door het raam toe hoe ik bezig ben en we zwaaien regelmatig naar elkaar. Ik vind het ook heel leuk als ik in de supermarkt een kind “hallo Ad” hoor roepen en ouders dan vol verbazing zie kijken.

Sanne

Stagiaire

Mijn naam is Sanne en woon ik Groesbeek. Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker kinderopvang bij NTI. Ik heb al ervaring in de kinderopvang en de opleiding omdat ik 3 jaar de opleiding op het ROC Nijmegen gelopen heb. Ik merkte dat ik daar voor mijn gevoel vast liep en mijzelf niet zo kon ontwikkelen. Vandaar dat ik de overstap heb gemaakt. Ik voel me al erg thuis bij poespas omdat er een fijne sfeer hangt. Elke dag is anders en dat zorgt ook voor uitdaging, wat ik heerlijk vindt aan de kinderen. Het meehelpen aan de basis van de kinderen is waardevol werk waar ik erg van geniet. Daarnaast vindt ik het erg leuk om met de kinderen bezig te zijn. Het knutselen, spelen, knuffelen en lachen maar ook om te zien dat elk kind zich op hun eigen manier ontwikkelt. Ik heb veel zin om het jaar hier stage te lopen en nog meer te leren over de kinderen, hun ontwikkelingen en het werkveld op poespas!

Sara

Stagiaire

Ik ben Sara 20 jaar oud en woon op kamers in het mooie Nijmegen. Ik ben enthousiast en leergierig!

Ik studeer Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen.
De liefdevolle persoonlijke aandacht en de huiselijke sfeer binnen Poespas sprak mij gelijk erg aan, je voelt je hier snel op je gemak. Het is een fijne plek waar ik kan leren en mij verder kan ontwikkelen op de verschillende gebieden binnen het werkveld. Het werken met kinderen past volledig binnen mijn interessegebied. Ik ben gek op het pure en de oprechtheid van een kind. De liefde die wordt gegeven aan een kind en wordt teruggeven op het kind zijn of haar eigen manier vind ik erg mooi. Ik loop binnen Poespas tot januari 2023 op de maandag stage op de babygroep en zou ook af en toe te vinden zijn in de peutergroep.

Saar

Huishoudelijke hulp

Ik ben elke maandag en vrijdag een soort duizendpoot op Poespas. Kleine ondersteunende taken pak ik op. Zo maak ik bij voorbeeld het verse fruit schoon, verzorg ik de was, zorg ik dat het speelgoed netjes schoon blijft, vouw ik de was, dweil ik, krijgen de toiletten een grote beurt en allerlei schoonmaakklussen. Ook zorg ik dat de voorraad op peil blijft, doe ik kleine inkopen, breng ik glas naar de glasbak enz.  Naast al die hygiënische zaken speel ik ook lekker met de kinderen en mag ik mee wandelen, buiten spelen, knutselen en zo voort. Een hele leuke uitdagende klus waar ik blij van word. Wanneer er extra handjes nodig zijn spring ik met alle liefde bij. Werken bij Poespas is super fijn met zulke leuke collega’s en kinderen!

Fleur

Stagiaire

Mijn naam is Fleur en ik ben de nieuwe stagiaire op de peutergroep. Ik draai elke maandag en dinsdag mee. Ik volg de opleiding gespecialiseerd pedagogisch medewerker, en zit nu in mijn 2e jaar. Op Poespas hoop ik veel te leren en nieuwe uitdagingen aan te gaan. Ik loop tot de zomervakantie stage bij de peuters. Voetballen is een van mijn grootste hobby’s, dus ik ben zeker niet vies van een balletje trappen. Dat kan ik met de peuters ook lekker doen. Zelfs op het grote speelveld achter Poespas, dan kunnen we onze energie even kwijt. Ik vind het heel leuk om met kinderen te werken omdat ze heel veel vrolijkheid met ze meenemen en je maakt altijd wel dingen mee, dus geen een dag is het zelfde.

 

Nikki

Stagiaire

Mijn naam is Nikki, ik ben 19 jaar oud en volg de studie Pedagogiek aan de Hogeschool van Arnhem en Nijmegen. Ik ben elke maandag, tot januari 2023, in de peutergroep van Poespas te vinden. Ik heb voor deze stageplek gekozen, omdat ik nog veel wil leren over jonge kinderen. Ik vind ze ontzettend interessant en vind het dan ook erg leuk om ze te zien ontwikkelen. Verder vind ik het super leuk om met de kinderen te spelen of even te kletsen. Kinderdagverblijf Poespas is dan ook de perfecte plaats voor mij, omdat ik hier kan leren hoe ik het best met de kinderen en alle situaties die daarbij komen kijken om kan gaan. Ik ben blij met deze stage, omdat ik veel leer van mijn collega’s en de werksfeer is erg fijn.

Nanke

Stagiaire

Ik ben Nanke, ben 23 jaar en ben erg leergierig. Mijn studie keuze was heel makkelijk voor mij, omdat ik vanaf jongs af aan met kinderen wil werken. Ik volg de opleiding pedagogisch medewerker/kinderopvang niveau 3 en ik zit in het derde leerjaar. Ik vind de verzorgende kant voor kinderen heel erg leuk bijvoorbeeld fruithapjes maken, helpen bij naar de wc gaan, eten geven ect, maar ook interactie met de kinderen bijvoorbeeld, spelletjes doen of een boekje lezen. Maar ook de iets oudere doelgroep spreekt mij aan, dit omdat je meer met kinderen kan praten en meer educatieve activiteiten kan aangaan. Ik voel me thuis op Poespas omdat het een knusse kleinschalige organisatie is. Ik ben creatief in dingen bedenken en erg gemotiveerd om nieuwe dingen te leren. Poespas is een plek waar ik in week 1 al gemerkt heb dat nog veel kan groeien. De collega’s zijn open en er is echte aandacht voor een ieder!