Oudercommissie

De Oudercommissie (OC) van Poespas bestaat op dit moment uit 5 ouders. De leden vertegenwoordigen de babygroep en de peutergroep. 

OC-leden praten mee over uiteenlopende zaken zoals de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, het pedagogisch beleidsplan en openingstijden. 

Ook organiseert de OC jaarlijks een ouderavond en de ouder-kind-dag, zet zij onze medewerkers in het zonnetje op de Dag van de pedagogisch medewerker en zorgt ze voor feestelijke activiteiten, bijvoorbeeld rondom Sinterklaas. Meer informatie vind je in het Reglement oudercommissie Poespas.

Heb je vragen of wil je zelf misschien lid worden van de oudercommissie? Neem vrijblijvend contact op via ocpoespas@gmail.com

Mijn naam is Lisa en moeder van  Mads en Charlie.

Wij voelden ons bij de eerste rondleiding direct thuis bij Poespas en dat gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Wij merken ook dat Mads het ontzettend naar zijn zin heeft en zich veilig voelt bij Poespas. En dat is voor ons het belangrijkste.

Waarom OC: onze kinderen zijn relatief vaak bij Poespas (3 dagen in de week). Ik vind het daarom belangrijk om mee te kunnen denken en praten over belangrijke zaken die in de organisatie spelen. Daarnaast is het ook heel gezellig en leuk om op deze manier betrokken te zijn.

Mijn naam is Paul en vader van Roos en Merel.


Bij de keuze voor een kinderdagverblijf voor Roos (die inmiddels op school zit) viel de persoonlijke aandacht direct op. Die is er voor de ouders, maar nog belangrijker, zeker ook voor de kinderen! We zijn nog altijd enorm tevreden met onze keuze.

Waarom OC: ik vind dat je altijd moet kijken op welke manier je je steentje bij kunt dragen. In dit geval vind ik het belangrijk om vanuit de ouders een (bescheiden) bijdrage te kunnen leveren aan het reilen en zeilen binnen Poespas en met name ook om als klankbord te kunnen dienen voor Pascale (en de rest van de organisatie).

Mijn naam is Renske Oegema. Ik ben sinds ongeveer twee jaar lid van de oudercommissie van Poespas. Mijn dochter Imme (2) zit in de peutergroep. Daarvoor is mijn zoon Siebe (6) vanaf zijn tweede bij Poespas geweest, totdat hij naar school ging.

Toen Siebe 6 maanden was, zijn we gestart bij een andere kinderopvang. Daar kon hij echter niet aarden. Het is een gevoelig mannetje en het lukte maar niet om hem op zijn gemak te krijgen. Na een zoektocht zijn we uiteindelijk, op aanraden van vrienden, bij Poespas beland. Daar kwam Siebe in een warm bad. De huiselijke en gemoedelijke sfeer, de vaste leidsters en veel persoonlijke aandacht zorgden ervoor dat hij zich helemaal thuis ging voelen. Hij ging altijd met veel plezier naar Poespas en heeft er ook veel geleerd qua zelfvertrouwen en sociale vaardigheden, vooral in de periode vlak voordat hij naar school ging.

Ook bij Imme, die al vanaf haar babytijd bij Poespas komt, valt me op hoe goed er naar haar gekeken en geluisterd wordt. Er is echt aandacht voor elk kind en de leidsters denken goed mee over alles.

Ik draag Poespas een warm hart toe en wil dan ook graag meedenken over hoe ze hun kinderopvang het beste kunnen organiseren en voortzetten. Vandaar mijn deelname aan de oudercommissie. Daarbij komt dat het ook erg gezellig is om samen andere ouders mee te denken en organiseren.

Mijn naam is Liset Speijers, moeder van Tiber en Floran (zit alweer op school). Wij hebben 6 jaar geleden gekozen voor Poespas, omdat het erg kleinschalig is en dat ze een aparte babygroep hadden. We hadden er gelijk een goed gevoel bij en dat is nog steeds zo! Wij zijn nog ontzettend blij met de keuze. De kinderen komen altijd vrolijk terug van Poespas en de terugkoppeling die we aan het einde van de dag krijgen is ontzettend fijn.

Ik ben drie jaar geleden bij de OC gegaan, omdat ik het erg leuk vind om betrokken te zijn achter de schermen van Poespas. Het is fijn om mee te denken en meer te weten te komen hoe alles geregeld wordt/moet worden. Daarnaast is het leuk om meerdere ouders wat beter te leren kennen en af en toe samen te borrelen! Helaas zit mijn periode er bijna op, omdat Tiber in september naar school mag. Wie wil mijn plekje invullen?