Oudercommissie

De Oudercommissie (OC) van Poespas bestaat op dit moment uit 5 ouders. De leden vertegenwoordigen de babygroep en de peutergroep. 

OC-leden praten mee over uiteenlopende zaken zoals de uitvoering van het kwaliteitsbeleid, het pedagogisch beleidsplan en openingstijden. 

Ook organiseert de OC jaarlijks een ouderavond en de ouder-kind-dag, zet zij onze medewerkers in het zonnetje op de Dag van de pedagogisch medewerker en zorgt ze voor feestelijke activiteiten, bijvoorbeeld rondom Sinterklaas. Meer informatie vind je in het Reglement oudercommissie Poespas.

Heb je vragen of wil je zelf misschien lid worden van de oudercommissie? Neem vrijblijvend contact op via ocpoespas@gmail.com

Mijn naam is Lisa en moeder van  Mads en Charlie.

Wij voelden ons bij de eerste rondleiding direct thuis bij Poespas en dat gevoel is eigenlijk nooit weggegaan. Wij merken ook dat Mads het ontzettend naar zijn zin heeft en zich veilig voelt bij Poespas. En dat is voor ons het belangrijkste.

Waarom OC: onze kinderen zijn relatief vaak bij Poespas (3 dagen in de week). Ik vind het daarom belangrijk om mee te kunnen denken en praten over belangrijke zaken die in de organisatie spelen. Daarnaast is het ook heel gezellig en leuk om op deze manier betrokken te zijn.

Mijn naam is Paul en vader van Roos en Merel.


Bij de keuze voor een kinderdagverblijf voor Roos (die inmiddels op school zit) viel de persoonlijke aandacht direct op. Die is er voor de ouders, maar nog belangrijker, zeker ook voor de kinderen! We zijn nog altijd enorm tevreden met onze keuze.

Waarom OC: ik vind dat je altijd moet kijken op welke manier je je steentje bij kunt dragen. In dit geval vind ik het belangrijk om vanuit de ouders een (bescheiden) bijdrage te kunnen leveren aan het reilen en zeilen binnen Poespas en met name ook om als klankbord te kunnen dienen voor Pascale (en de rest van de organisatie).

Mijn naam is Tatjana en ik ben sinds juni 2022 lid van de oudercommissie.
Tijdens mijn eerste rondleiding bij Poespas kreeg ik meteen een heel goed gevoel bij deze kinderopvang. Ook was het voor mij heel fijn dat er verlengde opvang mogelijk is i.v.m. mijn werk.
Dat ik de juiste keuze had gemaakt qua opvang werdt voor mij keer op keer bevestigd. Mijn zoon had al vanaf baby extra aandacht/ verzorging nodig. Denk aan veel spugen, slecht/niet eten.
Uiteindelijk kreeg hij met 1jaar 4 maanden een neus-maagsonde. Alle leidsters bij Poespas waren en zijn altijd heel erg betrokken geweest. Er waren zelfs een paar leidsters die van de kinderthuiszorg geleerd hebben hoe ze mijn zoon voeding via de sonde konden geven. Dit was voor mij en voor mijn zoon heel fijn zodat hij niet perse naar een medisch kinderdagverblijf hoefde.
Mijn zoon is sinds maart tijdelijk weg bij Poespas om zijn eetprobleem aan te pakken bij Seys Centra. De verwachting is dat hij volgend jaar maart weer terug komt. Tot die tijd blijven wij wel betrokken bij poespas en komen ook langs om even bij te kletsen.

Mijn naam is Lonneke Staargaard, moeder van Elin en Jonas.
Door de kleinschaligheid en het vaste, gezellige team voelt Poespas voor ons vanaf het begin als een warm bad. We komen nu 2,5 jaar bij Poespas en het voelt steeds vertrouwder. Ik merk dat hoe ouder mijn dochter wordt, hoe belangrijker Poespas in haar leven is. Ze zou er iedere dag wel naartoe willen!

Ik vind het mooi om te zien dat, omdat het niet zo groot is, alle kinderen elkaar kennen; tot elkaars broodtrommels aan toe. We merken dat onze kinderen helemaal zichzelf mogen zijn bij Poespas en zich veilig voelen.
Ik ben nu bijna 2 jaar betrokken bij de oudercommissie, omdat ik het fijn vind om mee te denken over de organisatie van Poespas. Ook vind ik het leuk om momenten te organiseren waarbij ouders en medewerkers samen komen, zodat iedereen verbonden blijft met de plek die voor onze kinderen zo belangrijk is. Het is uiteraard ook erg gezellig dit samen met andere ouders te doen!