Poespas heeft een babygroep en een peutergroep. In de babygroep ontdekken de allerkleinsten in hun eigen tempo de wereld om zich heen. De peutergroep biedt alle mogelijkheden voor opgroeiende peuters om te spelen en leren.


We werken bij Poespas met horizontale groepen. Dit houdt in dat kinderen van ongeveer dezelfde leeftijd bij elkaar in de groep zitten. We kunnen zorg en activiteiten optimaal aanpassen op het ontwikkelingsniveau van de kinderen in de groep.

Babygroep

Kinderen van 0 tot 2 jaar zitten in een kleine babygroep, afgestemd op de behoeften van de allerjongsten. Rust, veiligheid en vertrouwdheid zijn hier de belangrijkste uitgangspunten. Zo kunnen de baby’s ontspannen de wereld om zich heen ontdekken, met extra veel aandacht van ervaren babyleidsters.

In de babygroep volgen we het ritme van jouw baby. Slaap- en voedingstijden die thuis gewoonte zijn, worden in de babygroep aangehouden. Om de slaapjes en voedingen heen, wordt gespeeld, geknuffeld en voorgelezen. Zodra de kleintjes rond gaan kruipen, groeit hun wereld en gaan ze steeds meer op ontdekkingstocht in de babygroep. We hebben speelgoed voor alle babyfasen, zodat ze volop kunnen avonturieren in een veilige omgeving.   

Peutergroep

Als je kind er klaar voor is, maakt hij of zij de overstap naar de peutergroep. Meestal is dit rond de twee jaar en tegen die tijd heeft je peuter al regelmatig meegekeken en gespeeld bij de ‘grote kinderen’. In deze groep kan jouw kind naar hartenlust spelen. Bouwen, stoeien, verkleden, zandtaartjes maken, fietsen, puzzelen, fantasiespel; alles is mogelijk.

Vrij spel wordt afgewisseld met activiteiten. Samen gaan we bijvoorbeeld knutselen,  poppenkast spelen of verhalen vertellen. Maar spelen de kinderen lekker, dan worden ze niet onnodig gestoord; laat ze maar lekker spelen. Ook maken we uitstapjes. Samen in de bolderkar naar het park bijvoorbeeld of een kleine boodschap doen bij de supermarkt om de hoek.

Af en toe gaan de kinderen kijken bij hun zusje of broertje in de andere groep. En elk moment van de dag kunnen we besluiten om onze grote tuin in te gaan. Dat doen we dan ook vaak! Een dag niet buiten in de tuin geweest, is een dag niet gespeeld, vinden we bij Poespas.